Mediterreense resep – Groentetert

Mediterreense resep – Groentetert

(6 porsies)

Hierdie resep kom uit ons nuwe Mediterranean Easy Diet E-boek.

Bestanddele

  • 1 rooi soetrissie, gekap
  • 1 geel soetrissie, gekap
  • Olyfolie
  • 1 medium eiervrug, in blokkies gesny
  • 1 klein patat, geskil en in blokkies gesny
  • 1 groot ui (of 2 medium uie), fyn gesny
  • 2 lourierblare
  • 1 teelepel tiemieblare
  • 120g roomkaas
  • 120 g fetakaas, gekrummel
  • 7 kersietamaties, gehalveer
  • 2 medium eiers
  • 200 ml room
  • sout en peper

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 230 °C.
  2. Begin deur die groente te braai, behalwe die uie en tamaties. Plaas groente in ‘n oondbak, geur met sout en peper. Bedruip met olyfolie. Gooi en draai om te bedek en plaas dit in die oond tot sag.
  3. Verhit olyfolie in ‘n braaipan terwyl die groente gerooster word; soteer die uie 25 minute saam met die lourierblare en roer af en toe totdat dit bruin, sag en soet word. Haal dit van die hitte af, verwyder die lourierblare en hou eenkant.
  4. Smeer liggies ‘n tertbord van 22 cm.
  5. Strooi die gekookte ui oor die bodem van die tertblik en sit die geroosterde groente bo-op en versprei dit eweredig. Sprinkel die helfte van die tiemieblare oor. Vul die groente met klein stukkies van albei kase en daarna met die tamatiehelftes, gesny-na bo.
  6. Klits die eiers en room in ‘n bak met sout en peper. Giet hierdie mengsel versigtig en stadig in die tertblik. Strooi die orige tiemie oor.
  7. Plaas in die oond en bak vir 35-45 minute, of totdat die vulsel stol en goudkleurig word.
  8. Haal dit uit die oond en laat dit minstens 10 minute rus voordat dit bedien word.
Vir kort en effektiewe oefensessies vir alle vlakke, kliek hier om die LK Fitness app af te laai. Dit bevat ook eetpanne en resepte vir elke dag.

Leave a Reply