Geurige Gesonde Marinade

Geurige Marinade

Wees versigtig wanneer jy ’n marinade op vleis gebruik, want dit is gewoonlik vol suiker! Hierdie is ’n veilige sous wat jy kan maak om oor jou hoender, ribbetjies, biefstuk, tjoppies ens. te gebruik.

Dié wat my Lae GI of Banting eetplanne volg kan hierdie marinade saam met jul braaivleis geniet.

Kliek hier as jy een van my aanlyn eetplanne wil kry:

https://lindakriel.co.za/winkel/

Bestanddele

  1. 3 Eetl botter
  2. 2 Eetl suurlemoensap
  3. 2 Tlp fyngekapte knoffel
  4. 1 Tlp kerriepoeier
  5. 1 Eetl opgekapte vars kruie (of 1 tlp gedroogde kruie)
  6. 1 Tlp Xilitol
  7.  Eetl gewone dubbel-room jogurt, amasi of klappermelk.
    (As jy my Lae Gi eetplan volg gebruik Lae vet jogurt)
  8. 1/2 Tlp Dijon mosterd
  9. Sout en Peper na smaak.

Metode

  • Smelt die botter in ’n kastrol oor lae hitte.
  • Voeg die res van die bestanddele by.
  • Laat die geure intrek (infuse) vir ’n minuut of twee voordat jy dit van die hitte verwyder en laat afkoel.
  • Gooi dit oor jou hoenderporsies, tjoppies, biefstuk of ribbetjies en braai of rooster.

Notas:

  • Dit is heerlik oor hoendervlertjies wat oor die kole gebraai word.
  • Die hele marinade bevat +- 10g Koolhidrate
  • Hierdie resep het ek in die Low Carb is Lekker kookboek gekry.

Lekker braai!

Linda Kriel

Leave a Reply